Et presentem diverses maneres d’estalviar a la teva llar:

Posa’t en contacte amb els Serveis Socials del teu Municipi si estàs en risc de pobresa energètica.

Esperem haver estat d’ajut, gràcies per la confiança dipositada en nosaltres.

CONSELLS PER ESTALVIAR AIGUA

Aquí t’oferim una sèrie de consells per fer un bon ús d’aquest preuat recurs:

 1. Conèixer el consum diari

Una de les primeres coses que cal fer és conèixer el consum diari per saber si la despesa és excessiva. Per a això, es divideix el consum que apareix en la factura en metres cúbics (cada metre cúbic són 1.000 litres) pel nombre de persones que viu a la casa. La mitjana de litres per dia i persona és d’uns 149 litres aproximadament. Si surt més, cal pensar seriosament a reduir la despesa.

 1. Tancar bé les aixetes

Pot semblar una obvietat, però no tancar bé les aixetes o tenir alguna espatllada que no tanca bé pot suposar una despesa excessiva d’aigua. Encara que sembli que no és gens, aquest gota a gota pot donar-nos més d’un mal de cap.

 1. Millor dutxa que bany

Per refrescar-se, de vegades se sol acudir a remullar-se. Si és així, no és aconsellable omplir la banyera. El millor és una dutxa ràpida. així es pot estalviar uns 120 litres d’aigua. A més, és convenient tancar l’aixeta mentre ens ensabonem el cap o el cos, la qual cosa es traduirà en un estalvi d’aigua significatiu.

 1. Aprofitar l’aigua freda de la dutxa

Quan s’obre la dutxa, hi ha un període de temps en el qual l’aigua surt freda. Mentre esperem a que s’escalfi, no cal deixar que l’aigua marxi. Diposita l’aigua freda en una galleda. Després la podràs aprofitar per fregar el terra, regar les plantes o en el vàter, en lloc de tirar de la cadena.

 1. Utilitzar la rentadora a ple rendiment

Cada vegada que es posa la rentadora, el consum és d’entre 60 i 90 litres d’aigua. Si aprofitem al màxim la seva capacitat, reduirem les vegades d’ús i, per tant, el consum d’aigua.

 1. Posar atomitzadors en totes les aixetes

L’ús d’atomitzadors redueix considerablement la despesa d’aigua ja que barregen aquesta amb aire i donen la sensació de que el doll d’aigua és major quan en realitat es gasta menys aigua.

 1. No fer servir l’aigua per descongelar aliments

És una pràctica comuna posar els aliments sota l’aixeta per descongelar-los. Així es malgasten molt litres d’aigua. És millor descongelar els aliments amb temps, deixant-los en la part freda de la nevera, amb el que, de pas, s’estalvia energia en la nevera ja que l’aliment descongelat ajuda a baixar la temperatura interna de l’electrodomèstic. O bé, deixar els aliments a temperatura ambient, a l’estiu es descongelen ràpidament.

 1. Cisterna amb doble descàrrega

Un de les despeses d’aigua més elevats d’una casa està en la seva cisterna. Per això, és convenient usar una amb doble descàrrega. Si no es disposa d’una, reduir la seva capacitat, ben posant una ampolla plena d’aigua a dins, ben ajustant la boia. A més, no s’ha d’usar el vàter com a paperera ni estirar la cadena innecessàriament.

 1. Usar el rentavaixelles

Igual que la rentadora, el rentavaixella és un bon recurs usant-ho adequadament. Cal engegar-ho quan està ple i, si és possible, en les hores en les quals l’energia elèctrica és més econòmica.

Usant el rentavaixella s’estalvia, respecte al rentat a mà, fins a un 50 % d’aigua.

 1. Regar les flors de nit

Per evitar la ràpida evaporació de l’aigua, el millor és regar les plantes quan és de nit a l’estiu i a la sortida del sol a l’hivern. A més, s’evita que els rajos del sol afectin a les fulles ja que les gotes d’aigua poden actuar com a lupes i cremar-les.

 1. La higiene no està renyida amb l’estalvi

Quan ens rentem les dents o ens afaitem no és bo deixar l’aixeta oberta sense necessitat. Per rentar-se les dents, mullar el raspall a l’inici, tancar l’aixeta, rentar-se les dents i obrir l’aixeta només quan calgui esbandir-se la boca. Per afaitar-se, obrir l’aixeta només quan sigui necessari, per netejar la fulla o quan ja s’ha acabat per netejar-se la cara.

 1. Revisar la instal·lació

Evitar les fuites és una bona forma d’estalviar aigua. Per això, cal procurar tenir la instal·lació revisada i en perfectes condicions.